Virallinen totuus -blogi

Valtakunnasta

”Henki yksin tekee eläväksi, lihasta ei ole mitään hyötyä. Ne sanat, jotka olen teille puhunut, ovat henki ja elämä.” Joh. 6:63

Jeesus puhui Jumalan valtakunnasta. Jeesuksen sanoissa esiintyivät Jumalan valtakunnan lainalaisuudet. Jumalan valtakunta on tullut lähelle, joissain käännöksissä sanotaan jopa, että käden ulottuville. Mitä Jeesus on siis puhunut mikä olisi itse henki ja elämä?

Sanotaan ettei liha voi periä Jumalan valtakuntaa. Liha pelaa tämän maailman säännöillä. Se nimittäin nojaa itseensä. Jeesus nojasi täysin Isään, ja kehoitti meitä nojaamaan Hänen työhönsä. Nimittäin kun puhutaan Jumalan valtakunnasta, ei mikään ole meidän varassamme. Jumalan valtakunnassa elämä ja voima virtaa Jumalalta ja Hän ylläpitää kaikkea. Tälle maailmalle se on täysin hulluutta. Eihän mikään kanna minua ellen minä itse. Se on tämän maailman lainalaisuus. Miten edes tästä maailmasta käsin voi nojata Jumalaan? Kun Jeesus syntyi tähän maailmaan, Jumala itse tuli elämään tämän maailman keskelle täydellisen elämän meidän puolestamme. Näin Jumalan valtakunta murtautui tähän maailmaan. Voimme siis jo tässä maailmassa nojata hänen täydelliseen työhönsä ja olla täysin riippuvaisia siitä. Tämä tuo Jumalan valtakunnan meidän keskellemme! Eli valtakunnan, joka ei nojaa meidän omaan voimaamme.

”Minä kerron teille, millainen on se, joka tulee minun luokseni, kuulee minun sanani ja tekee niiden mukaan. Hän on kuin mies, joka taloa rakentaessaan kaivoi syvään ja laski perustuksen kalliolle. Kun sitten vedet tulvivat ja syöksyivät taloa vasten, ne eivät saaneet sitä horjumaan, koska se oli hyvin rakennettu.” Luuk. 6:47-48

Jeesuksen sanat siis kertoivat Jumalan valtakunnasta, joka murtautui tähän maailmaan Hänen työnsä kautta. Tälle perustalle rakentaminen edellisen raamatunkohdan mukaan on sen mukaan tekemistä. Laittamalla elämää Jumalan lupauksien varaan yhä enenemässä määrin. Kun Jeesus nousi kuolleista opetuslasten oli vaikea kuvailla Hänen ruumistaan. Se ei ollut tästä maailmasta. Usko johon olemme panneet toivomme, ei ole tästä maailmasta. Kun uskomme, elämme jo toisen valtakunnan lainalaisuuksien mukaan. Tässä maailmassa olemme kuitenkin ahtaalla. Se mitä ympärillämme näemme perustuu omavoimaisuuteen ja olemme siihen tottuneet luonnostamme tukeutumaan. Jotta voimme päästä eteenpäin, täytyy meidän nojautua Jumalan lupauksiin, jotta paino omavoimaisuuden päällä heltiää. Jos nojaa omavoimaisuuteen ja yrittää siitä päästä, on se kuin istuisi tuolin päällä yrittäen siirtää sitä. Se ei onnistu niin. Paino täytyy ensin laittaa jonkun muun varaan, jotta siirtäminen onnistuu. Tämä on kuitenkin usein kipeätä, koska olemme elämäämme tottunut varaamaan oman voimamme varaan. Elämä on siis laitettava alttiiksi. On kuitenkin hyvä muistaa, että Jeesuksen ies on kevyt eikä paina meidän harteitamme. 


Teksti: Pasi Malkasilta

Harjoittelija


Palaa otsikoihin