siunaus

Elämän taitekohtia kannattaa juhlia

Siunausta voi pyytää elämän taitekohtiin. Kutsu pappi siunaamaan kotisi tai maistraatissa solmittu avioliittosi. Siunausta voi myös pyytää vaikkapa työpaikalle. Rukoushetki voidaan pitää esim. avioliittoon vihkimisen vuosipäivänä tai parisuhteensa rekisteröineiden kanssa. Siunaus- ja rukoushetket


Tilaisuudet voidaan toteuttaa kirkossa tai kotana, yksityisesti tai ystävien ja perheen kanssa juhlien.

Palaa otsikoihin

Avioliiton siunaaminen

Avioliiton siunaaminen muistuttaa pitkälti kirkollista vihkimistä. Merkittävin ero on kysymysten sanamuodossa.

Avioliitto voidaan siunata, kun solmitulle liitolle halutaan siunaus myös luterilaisen kirkon perinteen mukaan. Siunaus ei ole muodoltaan juridinen, vaan pikemminkin jumalanpalvelus, jossa solmittu avioliitto siunataan ja sen puolesta rukoillaan.

Lue lisää avioliiton siunaamisesta 


Palaa otsikoihin

Hääpäivän vuosipäivän rukoushetki

Hääpäivää voi juhlistaa viettämällä rukoushetken avioliittoon vihkimisen vuosipäivänä. Rukoushetkessä kiitetään yhteisestä elämästä ja pyydetään siunausta tuleviin vuosiin. Joskus saatetaan puhua vihkimisen vahvistamisesta tai vihkivalan uudistamisesta.


Palaa otsikoihin

Kodin siunaaminen

Kotia siunattaessa kiitetään kodista ja pyydetään Jumalan siunausta perheen tärkeimmälle paikalle, omalle kodille ja sen asukkaille sekä rukoillaan, että kodissa vallitsisi rakkaus.


Palaa otsikoihin

Samaa sukupuolta olevien avioliiton rukoushetki

Vapaamuotoisessa rukoushetkessä kiitetään yhdessä Jumalaa elämän lahjoista ja pyydetään Jumalan huolenpitoa ja johdatusta. Samalla pyydetään voimaa kunnioittaa toista ja etsiä Jumalan tahtoa.